Sänk dina elpriser och minska din oro!

Har du precis som många andra drabbats av höga elpriser under vintern? Funderar du på hur man kan normalisera och få ner elpriset till en mer rimlig nivå som inte påverkas i samma utsträckning av omvärlden eller politik? – Du är inte ensam!

Som elektriker hjälper vi till med det mesta, allt från installation av laddboxar, solpaneler till felsökning & eljour, vilket har gett oss ett unikt perspektiv på vilka satsningar du som villaägare kan göra för att få ner elpriserna och kunna känna dig lugn, oavsett vad som händer i omvärlden.

Våra bästa tips för att minska din elkostnad.

1. Montera laddbox hemma

När du monterar en egen laddbox hemma får du dels ta del av ett miljöbidrag som minskar kostnaden med hela 50 procent av kostnaderna för laddboxen, materialet och arbetskostnaden för installation. Maxbeloppet som kan återbetalas är 10 000 kronor. Passa därför på att montera laddbox hemma så du kan ladda elbilen på garageuppfarten. Dels slipper du tänka på stigande skatter på bensinbilar, men du slipper också bry dig om bränslekostnaderna som också ständigt stiger.

Du som kör elbil och har en laddbox (11 eller 22kw) påverkas dock i större utsträckning av elpriset, vilket leder oss till vårt nästa tips. Vi utgår ifrån att du redan nu har elbil och har investerat i laddbox hemma.

2. Är solceller lönsamt?

Det korta svaret är JA! Över sin livslängd ger solceller på taket så pass mycket el tillbaka att även om vi räknar lågt, får du tillbaka 2-3 gånger pengarna. Så hög ränta erbjuder inte ens dom bästa sparkontona eller fonderna, du garderar dig också i större utsträckning mot stigande elpriser då din finansiering av solceller (om du inte betalat allt på en gång) har en ränta som inte påverkas av hur mycket det blåser i Tyskland till exempel.

Genom att kombinera Solceller på taket med en egen laddbox hemma får du ett “off-grid” system som möjliggör både transport och el hemma oavsett vad som händer i samhället eller med elproduktionen.

Tänk dock på att du kan behöva investera i korrekt växelriktare för att kunna använda strömmen dina solpaneler levererar även under strömavbrott. Fråga din elektriker om vilken utrustning du behöver så får du hjälp med det.

3. Installera ett batteri för solceller

Visste du att batterilagring av solenergi blir allt mer lönsamt? Du kan dessutom nyttja samma gröna investeringsbidrag för att få ner kostnaden med 50%. Tanken med ett batteri för solenergi är dock inte att lagra ström från sommaren för använding på vintern (sådana batterier är både mycket stora och mycket dyra). Istället handlar det om att få så många ladd och urladdningcykler som möjligt för att skapa ekonomi i ditt solcellsbatteri.

Ett bra användningsområde är till exempel att din solcellsanläggning producerar ström på dagen, vilket lagras i ditt batteri. under natten använder din laddbox energin som finns lagrad i batteriet för att ladda din elbil. när solen går upp är batteriet tomt, men börjar direkt laddas upp inför nästa dags energikonsumtion.

Med andra ord, om du funderat på om solceller lönsamt eller inte, så hoppas vi du fått svar på din fråga. Undrar du något eller vill få hjälp med att montera laddbox eller installera solceller på taket – Slå oss en signal, våra priser tål att jämföras och våra elektriker kan sin sak!

Vår stora kundfavorit just nu är Easee laddbox Installationen är oftast klar inom en vecka och du får en grym laddbox på 22kW

Kontakta oss

Vi hör av oss så snart vi kan

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.