Tjänster elektriker

Konstruktion & projektering

KNG EL erbjuder projektering för alla typer av elinstallationer. Vi hjälper er gärna från start till mål i projektet. Vår målsättning är att alltid ta fram en lösning som är långsiktigt hållbar, energieffektiv, prisvärd och estetiskt rätt.

Vi projekterar i autocad , 2D och 3D, dialux för ljusberäkning och Elvis i de senaste versionerna. Vi lyssnar på kundens önskemål och omvandlar därefter det till en installation som uppfyller föreskrifter och gällande standard.

Ljusberäkning

I samband med projektering av belysning är det viktigt att göra ljusberäkningar så att belysningen uppfyller rekommenderat luxtal för ändamålet. Vi hjälper gärna till med denna typ av beräkning.

Smarta hem lösningar & Belysnings styrning

Få ditt hem, kontor, fastighet, trapphus, garage smart. Styr belysningen, ljud i högtalarna, värme i huset, solcellerna, takfönsterna, gardiner, markiserna, poolen mm. via app eller ett finger svep. Vi erbjuder er allt från enkla belysningsstyrda lösningar till avancerade styrsystem.

Vi jobbar med Plejd, Niko, KNX, och Dali system.  Kontakta oss så berättar vi mer och vilket system som passar just dig bäst för ditt ändamål.

Data/Nätverk

Behöver ni utöka nätverket med lite data uttag eller wifi punkter?

Vi hjälper dig med helhetslösningar inom Data och it kommunikation.  Allt Från fiber nätet till Nätverksuttaget till din dator, I samtliga fastigheter och miljöer som tex kontor eller hemmet.

Stambyten

I dag är vi beroende av kontinuerlig elförsörjning. Samtidigt orsakar ”elfel” både personskador och egendomsskador. Gamla elinstallationer saknar kapacitet och kan vara farliga.

I samband med stambyte är det tillfälle att byta den så kallade stigaren till ”trefas med jord och nolla”. Alternativt ska rymliga tomrör från källare till varje lägenhet läggas in i stammen. När stigaren byts bör även fastighetens EL centraler och lägenhetens elcentral (proppskåp) bytas till en säker och modern central med jordfelsbrytare, automatsäkringar och reservplatser.

El i våtrum måste vara personsäker. Ojordad el i lägenheter är ofta lätt att byta till jordad installation. Fler uttag och bättre kapacitet finns oftast med på önskelistan.

Närvarostyrd belysning eller ledbelysning i trapphus och allmänna utrymmen ger bättre trygghet, ljus och minskar energiförbrukning drastiskt.

Gamla tvättmaskiner och torkaggregat förbrukar mycket el för att värma tvättvattnet och därefter torka tvätten. Förnya och säkra upp er gamla tvättstuga.

KNG EL har lång erfarenhet av projektering för byte av elinstallationer. Exempelvis vid byte och komplettering el i kombination med stambyte, nya våtrum, trapphusrenovering, nya tvättstugor eller Garage.

Närvarostyrd belysning

Närvarostyrd belysning i trapphus, allmänna utrymmen och Garage för en högre energibesparing. Det finns många typer av anläggningar där man kan göra stora energieffektiviseringar t.ex. belysning i kontor, lager, trapphus eller parkeringsgarage. Många gånger kommer man långt genom att enbart byta armaturer. Men vill man gå hela vägen krävs det ett väl anpassat och optimerat styrsystem. Vi på KNG El Konsult & Installation sköter denna process från början till slut. Oavsett om du är företag, en förening eller privatperson finns vi här för att hjälpa dig.

Kontakta oss

Vi hör av oss så snart vi kan

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright - KNG EL KONSULT & INSTALLATION AB | Produced by Atlas Media AB